Everton plans to maintain Goodison’s key function after moving to new stadium

0
66


Everton plans to preserve the Goodison Park central circle when they redevelop the grounds after moving to a new stadium at Bramley-Moore Dock.

The Blues this week submitted a planning request to the Liverpool City Council for their Goodison Park Legacy project, which would see the club’s current home change when a waterfront move is made.

Everton’s vision for Goodison after the move sees the site redesigned to include affordable housing, a health center, and retail and office space in a project that could cost around £ 100 million.

But the Blues are determined to leave lasting reminders of the club in this L4 area and with Everton in the community that continues to have a strong presence in the area, they also want to preserve the elements of Goodison as they appear today. today – including the central circle.

In the design and access declaration, published as part of the urban planning application, the architects Condy Lofthouse declared: “At the heart of the design proposal is the development of a landscaped garden to reflect the extent of the old playground.

Read more

Everton FC essential news

“Landscaping is a reserved question and, therefore, details are not provided in this draft application.

“The following describes the design intent for the landscape area.

“With direct access to this garden from key nodal buildings around its periphery and to the general public via new established routes, the central open space is the key element that unifies the site.

“It was clear from the earliest site design options that considering building completely on the ground was not Everton’s preferred approach.



What the Goodison Park heritage project might look like

“The strong focus of the design brief on club heritage and club history has reinforced how special this space is for fans now and may be in the future.

“The concept proposal aims to create an interior landscaped space that explores and references the key historical events on the field, the players and the special moments that have been etched in the memory of each Evertonian. “

Initial designs suggested that the Goodison central circle could become a “raised bridge” with parking at ground level below, with the middle of the field to remain as a “tiered amphitheater”.

However, the cost analysis indicated that such a decision could have an impact on the viability of the project.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here